Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

#happyfriday

Χαρούμενη Παρασκευή. Γενικά οι Παρασκευές ήταν οι αγαπημένες μου από τότε που πήγαινα σχολείο. Τελείωνε το σχολείο και περίμενα να τελειώσω και το φροντιστήριο και έπειτα να κάνω την προετοιμασία για τη Δευτέρα και ήμουν ελεύθερη για το Σαββατοκύριακο. Ακόμα και τώρα που είμαι full-time μαμά και δεν δουλεύω η Παρασκευή σαν να με ξεκουράζει. Γιατί όμως είμαι χαρούμενη αυτή την Παρασκευή. Ελάτε να δείτε ή μάλλον να ακούσετε. 

Τα τελευταία χρόνια μαγειρεύω με γκάζι, για πολλούς λόγους. Δύο εξ αυτών είναι η ταχύτητα και η οικονομία. Δεν συγκρίνεται το κόστος (ήτοι 13 ευρώ ανά δυόμιση με τρεις μήνες) του να μαγειρεύεις κάθε μέρα ένα φαγητό για το μωρό και ένα για εμάς τους υπόλοιπους με το κόστος του ηλεκτρικού. Βέβαια έναν φόβο τον έχω για το αν μπήκε καλά η φιάλη. Σήμερα άλλαξε ο Κώστας τη φιάλη και βάζω και εγώ το φαγητό μου ωραία ωραία να βράζει. ώσπου ξαφνικά ακούω έντονο βουιτό από την κουζίνα τρέχω και βλέπω φλόγες πάνω στα μάτια. Το άτιμο το καλώδιο σύνδεσης είχε μετακινηθεί και ήταν έτοιμο να καεί. Μέσα στον πανικό φωνάζω ένα Κώστααααααααααααααα ενώ ταυτόχρονα κλείνω τη φιάλη και τα μάτια. Έρχεται και ο Κώστας και μόλις συνήλθαμε πήρε να αλλάζει το καλώδιο ενώ μας πιάνουν σπαστικά γέλια. Γιατί?? Έτσι όπως έτρεχε από την αυλή να μπει στο σπίτι, πατάει ένα από τα παιχνίδια που ήταν στο πάτωμα παραπατάει κοντεύει να διπλωθεί και μόνο που δεν πήγε να σκάσει με το κεφάλι στη φιάλη προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπία. Ακόμα και τώρα που το γράφω με έχουν πιάσει τα γέλια. Και τελικά δεν έπεσε!!
Εκ των υστέρων είχε πλάκα αν εξαιρέσεις τις φλόγες.

Aν θέλεις να συμμετέχεις και εσύ στο Happy Friday δεν έχεις παρά να περάσεις από το Oops...Blogara! να διαβάσεις πως ξεκίνησε η όλη ιστορία σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.

8 σχόλια:

  1. Νίκη κι εγώ αν πέρναγα τέτοια Παρασκευή έτσι θα ήμουν! Και μόνο που φαντάζομαι να μπαίνω σε μια κουζίνα και να βλέπω φλόγες μου κόβονται τα γόνατα! Το χειριστήκατε με φοβερή ψυχραιμία... Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη δική σου #HappyFriday !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε πανικός. Αλλά μετά που σκεφτόμουν την τσιρίδα μου και το παραπάτημα του Κώστα γελούσα. Τέλος πάντων δεν μας θέλει το'16 προς το παρόν.
      Όσο για το #happyfriday είναι κάτι πολύ πρωτότυπο έξω από τα κλασσικά δοκιμασμένα. Ελπίζω να το κρατήσω για πολύ καιρό.

      Διαγραφή
  2. Καλή αρχή , Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι. Όσο για το γκάζι σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ το χρησιμοποιώ από τον Σεπτέμβρη , ο φόβος πάντα υπάρχει (πχ τσεκάρω πάντα οτι το έχω κλείσει κ.λ.π) όμως τα θετικά υπερτερούν . Την εμπειρία σου την έκανα εικόνα και ήταν διασκεδαστική! Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Είμαι η Αρίστη από το http://welcometomynest.blogspot.gr/
      συνδέθηκα με άλλον λογαριασμό!

      Διαγραφή
    3. Καλώς ήρθες!ευχαριστώ πολύ!! Εκ των υστέρων ναι λέω ότι είχε γέλιο η όλη φάση. Με το γκάζι όντως υπάρχει ο φόβος. Μόλις σβήνω το μάτι αυτομάτως κλείνω και τη φιάλη!! Χάρηκα!!

      Διαγραφή
  3. Καλώς σε βρηκα! Μου αρέσει πολύ το blog σου! Θα τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς όρισες!!σε ευχαριστώ πολύ!! Να τα λέμε, να τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!