Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κοτόπιτα, η εύκολη όμως!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε μία συνταγή κοτόπιτας στα τεφτέρια μας. Μια συνήθεια που έχω και τις περισσότερες φορές μου βγαίνει σε καλό είναι να πειράζω τις συνταγές. Όχι επειδή έτσι μου ήρθε, όχι. Απλά τις φέρνω στα μέτρα μου ανάλογα με το τι έχω εκείνη τη στιγμή στο ντουλάπι μου. 

Επίσης μου αρέσουν συνταγές που δεν σε περιορίζουν στη δοσολογία και βάζεις τα υλικά κατά βούληση. Έτσι λοιπόν και εγώ άπλωσα τα τεφτέρια μου, έβγαλα κάποια υλικά έβαλα κάποια άλλα και σας παρουσιάζω μία εύκολη κοτόπιτα. 
Πάμε να δούμε τη συνταγή.


Θα χρειαστείτε:
μισό κοτόπουλο 
ένα φύλλο σφολιάτας
4-5 φέτες μπέικον
διάφορα τυριά τριμμένα
3-4 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κουταλιές γάλα
καλαμπόκι βρασμένο


Πρώτα από όλα βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Προσπαθώ πάντα να έχω κομμάτια και όχι να διαλύω τελείως το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύω το μπέικον, τα τυριά, το γιαούρτι, το καλαμπόκι και το γάλα. Προσθέτω και το κοτόπουλο και ανακατεύω καλά. Σε ένα ταψάκι βάζω λίγη μαργαρίνη και απλώνω από πάνω το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω και τη γέμιση και σκεπάζω "όπως-όπως" (για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα!!!) με τα περισσεύματα από το φύλλο.Ψήνω μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 
                              
Αυτό ήταν. Πείτε μου δεν ήταν εύκολη; Άμα την φτιάξετε πείτε μου εντυπώσεις.

Καλή επιτυχία! Σας χαιρετώ!

2 σχόλια:

  1. Αχ Νικη του μου κάνεις πρωί πρωί, κάνω και δίαιτα η έρμη! Φαίνεται νοστιμότατη και πολύ εύκολη! Θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία που όμως απ' ότι φαίνεται θα αρήσει λίγο να έρθει! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!