Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τελευταία φορά

Εξαφανίστηκα λίγο από το blog μου. 

Έφταιξαν διάφορα μηνύματα από κάποιους που δεν ξέρω καν αν είναι αναγνώστες μου. Έλεγαν πως είμαι πιστή αντιγραφή άλλων blogs, πως ότι γράφω είναι ψέμα και άλλα τέτοια διάφορα. Και λέω και εγώ σε τόσες λίγες αναρτήσεις που βρέθηκε η αντιγραφή. Ακόμα και για το pinterest είχα παράπονα, ότι δηλαδή ότι κάνει pin το κάνω και εγώ μετά. 

Πραγματικά δεν ήθελα να κάνω τέτοια ανάρτηση. Μέχρι που σκέφτηκα να το κλείσω τελείως το blog. Ήταν και ο λόγος που έκλεισα το προηγούμενο καθώς κάποιο άτομο με κατηγορούσε πως αμέσως μετά το κάθε δικό του post εμφανίζεται ένα δικό μου ίδιο και χωρίς πηγή αναφοράς. Αλλά να σου το πω και από εδώ ούτε εσύ βάζεις πηγές αναφοράς σε posts που βλέπω ότι υπάρχουν και σε άλλα site. Τέλος πάντων δεν θα ασχοληθώ με αυτό ο καθείς blogαρει όπως θέλει. 

Αυτό με το οποίο θα ασχοληθώ είναι το εξής. Είναι αντιγραφή όταν ετοιμάζεις ωραία και καλά την ανάρτηση σου με κάτι που έφτιαχνες εδώ και καιρό πας να το ανεβάσεις και όλως τυχαίως πέφτεις πάνω σε ένα blog που σταμάτησες να παρακολουθείς  (όντως σταμάτησα, άμα θες ορκίζομαι...που φτάσαμε)  το οποίο όλως τυχαίως επίσης ω!του θαύματος έχει ανάρτηση με το ίδιο περιεχόμενο με εσένα. Και μάλιστα με μερικές ίδιες λεπτομέρειες. Σε ρωτώ, αν το ανέβαζα και εγώ θεωρείτε αντιγραφή?!?! Άσε λέω ας μην το ανεβάσω μην έχουμε πάλι τα ίδια.

Ποτέ δεν υπήρξα φιλόδοξη blogger. Ίσως επειδή δεν είχα πολλούς αναγνώστες, αν είχα μπορεί να το σκεφτόμουν αλλιώς. Στην τελική το  blog για εμένα το έχω όχι για εσένα ή εκείνον. Άμα θέλω το κάνω και ιδιωτικό αλλά τότε θα είναι σαν να γράφω ημερολόγιο. Τέλος πάντων. 

Αυτό που θέλω να πω και από εδώ είναι πως επειδή μου τρώει πολύ χρόνο πριν γράψω αυτά που έχω στο μυαλό μου να παίρνω σβάρνα γνωστά και μη blogs για να δω μην τυχόν σκεφτήκαμε το ίδιο από εδώ και στο εξής, δεν πρόκειται να γράψω ανάρτηση και μετά να τη σβήσω επειδή υπάρχει παρόμοια αλλού. Θα την ανεβάσω όπως και να έχει. Αν μη τι άλλο ξόδεψα χρόνο τον οποίο θα μπορούσα να διαθέσω αλλιώς. 
Και όχι, επειδή είμαι stay at home μαμά δεν σημαίνει ότι έχω άπλετο χρόνο. Αν υποθέσουμε ότι οι μαμάδες που δουλεύουν δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάποια πράγματα, τότε εγώ τα προλαβαίνω αλλά σχετικά οριακά. 

Και τι να σου πω αν επιμένεις ότι σε αντιγράφω κάνε μου αναφορά, ε μα πια...

8 σχόλια:

  1. Εγω παντως με μια γρηγορη ματια σε καποιες αναρτησεις σου δεν διαπιστωσα κατι τετοιο... Αλλωστε αυτα που γράφεις ειναι προσωπικα οποτε πως μπορεις να αντιγραψεις .... Αντιγραφη ειναι να παρεις αυτουσιο το κειμενο και τις φωτογραφιες. Οι ιδεες ειναι για να μοιραζονται και ο τροπος που τις εκτελει ο καθενας ειναι διαφορετικος. Κι οσο για το pinterest ... αυτος ειναι ο σκοπος του.. να ανακαλυπτεις καινουριες ιδεες. Εσυ να γραψεις απο την καρδια σου επειδη σε ευχαριστει. Κι εχεις αλλη φορα προβλημα τετοιου ειδους μπορεις να απευθυνθεις στην ομαδα του μαμαδοblog για να βοηθησουμε. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελπίδα μου. Απλά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως σε μαμαδο-blogs η θεματολογία πάνω κάτω είναι ίδια.

      Διαγραφή
  2. Νίκη μου ποιος σε πείραξε???? Δεν ξέρω μεποια αφορμή στα έγραψε όλα αυτά αλλά κι εμένα δεν έχει πέσει στην αντίλξψή μου κάτι τέτοιο! Keep blogging girl!!!! Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Keep blogging εννοείται!!Απλά πλέον δεν δίνω σημασία και θα κάνω ότι αναφέρω στο κείμενο!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  3. Νίκη σε παρακολουθώ από το πρώτο σου μπλογκ και μου κάνει εντύπωση γιατί τα θέματα σου είναι πολλά, διάφορα και αρκετά προσωπικά. Ράψατε το ίδιο κασκόλ για παράδειγμα?? Αν πάλι είναι πάνω σε συνταγή το πρόβλημα, δε νομίζω πως αυτό θεωρείται αντιγραφή.. Τα μισά food blog το καλοκαίρι φτιάχνουν παγωτό τι σημαίνει αυτό? Αντιγράφει ο ένας τον άλλον? Ή μηπως είναι πρωτότυπη συνταγή του ενός το παγωτό??
    Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα άνοιξες μεγαααααλη πληγή.. Πολλές φορές ετοιμάζω κατασκευή και τυχαίνει να φτιάξει κάποιος κάτι παρόμοιο και τότε αναγκάζομαι να τραβήξω πίσω το δικό μου γιατί υπήρχε μπλογκερ που πήγαινε και σχολίαζε πως το έχει κάνει και αυτή όταν δεν την ανέφεραν! Έμεινες με το θράσσος? σου έχω και καλύτερο.. Μου έχει συμβεί να έρθει μπλογκερ και στα σχόλια να βάζει δικά της λινκ, 5 αν θυμάμαι καλα, επειδή τόλμησα να χρησιμοποιήσω ένα υλικό που το είχε χρησιμοποιήσει και αυτή και δεν την ανέφερα. ΕΛΕΟΣ κάπου.
    Το έχω πει και θα το ξαναπώ δε γίνεται να ξοδεύουμε χρόνο για να ψάχνουμε όλη τη μπλογκοσφαιρα (με τόσα μπλογκ) να δουμε ποιος έχει κάνει παρόμοιο θέμα. Όσο πολύτιμος είναι ο χρόνος των άλλων είναι και ο δικός μας με παιδιά ή χωρίς. Οι ίδιοι που κατηγορούν είναι και αυτοί που δε βάζουν λινκ.
    Μην σου μιλήσω για το pinterest.. που αναγκάστηκα να σβήσω folders γιατί κάποια έκλεβε τα Project που έκανα Pin και το ανακάλυψα από ένα προτζεκτ της αδερφής μου. Μία του κλέφτη δύο του κλέφτη.. Τον τσακώσαμε! Να ξέρεις πως υπάρχει δυνατότητα να κάνεις secret folders και δε σε βλέπουν!! ;)
    Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα αλλά ας το κλείσω εδώ γιατί και εγώ σε κάποια φάση έφτασα στο αμην αλλα είπα δε θα τους περάσει, το γουστάρω και θα το κάνω! Ξύδι για όποιον έχει νεύρα!!
    Frankly, my dear I don't give a damn!! :)) Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεάνα μου τι έγραψες!! Θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς το εξής. Γιατί να τραβήξεις πίσω δική σου ανάρτηση επειδή υπάρχει παρόμοια αλλού. Ξόδεψες πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο να φτιάξεις κάτι και να γράψεις και το σχετικό κείμενο. Πάρτο και εγωιστικά, είναι καλύτερο εκείνο από το δικό μου πες, όχι θα το ανεβάσω. Έφτιαξα κάτι και πραγματικά ήθελα να το δείξω και στενοχωρήθηκα αλήθεια που δεν μπόρεσα γιατί την ίδια μέρα έδειξε το ίδιο ένα άλλο blog. Αλλά είπα ότι είναι η τελευταία φορά που σπαταλάω χρόνο άσκοπα. Στις κατασκευές λίγο πολύ δεν υπάρχει παρθενογένεση. Τα υλικά είναι ίδια, όσο οαι ο τρόπος που θα τα χειριστείς.
    Όσο για αυτούς που κατηγορούν, όντως είναι αυτοί που δεν βάζουν λινκ. Δεν γίνεται να βάζεις σε ορισμένες αναρτήσεις που ξέρεις ότι αυτός που σε διαβάζει το έχει δει σε μεγαλο μπλογκ και σε άλλες να μη βάζεις επειδή νομίζεις ότι είναι κάτι που το κάνουν όλοι. Και να κατηγορείς εμένα μετά για αντιγραφή. Στο pinterest έχω ουκ ολίγους κρυφούς πίνακες. Αφού είχα φτάσει σε σημείο να κοιτάω μήπως έχει το ίδιο pin εκείνο το άτομο. Τόση τρέλα. Ώσπου κάποια στιγμή με συνεφερε ο άντρας μου. Ή κάνεις αυτό που θες άσχετα από τους αλλους ή το σπάω το λαπτοπ χεχε!!
    Γέλασα με την τελευταία φράση σου, εθχα να τη δω από τότε που πήγαινα φροντηστήριο!!!φιλάκια και thank you!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη μασάς! Είσαι υπέροχη, μοναδική και χαίρομαι να σε διαβάζω! Keep on blogging my friend!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!