Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ένα γλυκό αντίο...

Πολύ μελό ο τίτλος, δε βρίσκεται!!
Κάθομαι που λέτε απέναντι από το δέντρο μας και το κοιτάω και σκέφτομαι πόσα έγιναν μέσα σε αυτή τη χρονιά. Πόσα από αυτά έγιναν με τη θέλησή μας και άλλα που μας τα επέβαλλαν. Και κάπου εκεί σταμάτησα αυτή την εσωτερική ανασκόπηση καθώς μου ήρθε να φάω κάτι γλυκό. Άλλο που δεν ήθελα δηλαδή, τέλος πάντων.


Όταν αναφέρομαι σε γλυκό εννοώ σοκολάτα. Γιατί καλό το κανταίφι με το σιροπάκι του αλλά αν δεν γεμίσεις το στόμα σου και την κοιλιά σου με λιπαρά -καλά ή κακά- δεν έχει σημασία, δεν νιώθεις ότι έφαγες γλυκό κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Μέσα από έναν αχταρμά που έκανα στο μυαλό μου σας παρουσιάζω την πιο τέλεια συνταγή για ρόφημα σοκολάτας. Ταιριάζει και με το κρύο που κάνει δεν νομίζετε. Τώρα που σας γράφω πάντως, έξω χιονίζει...

Θα χρειαστείτε:
50 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα
50 γρ κρέμα γάλακτος
λίγη κανέλα

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ρευστό μείγμα. Προσθέτουμε και την κανέλα. Σςςς...αυτό θα είναι το μυστικό μας. Θα δώσει τέλεια γεύση και άρωμα, κανείς δεν θα το καταλάβει αρκεί να μην ρίξετε όλο το βαζάκι. Σερβίρουμε σε κούπες. Αν έχετε και χριστουγεννιάτικες ακόμα καλύτερα. Εγώ είχα κάποια ατυχή περιστατικά (ααααχχ) και βολεύτηκα με αυτή που φαίνεται και λίγο vintage. Δεν πειράζει τη δουλειά της την κάνει.



Τώρα αρκεί να βάλετε μία ταινία και να καθήσετε αγκαλιά με τη σοκολάτα και τις κουβέρτες σας στον καναπέ.

Είναι ο πιο γλυκός τρόπος να πούμε αντίο στη χρονιά που φεύγει διώχνοντας παράλληλα με τη γλύκα της σοκολάτας οποιαδήποτε πίκρα είχε το 2015, με τη ελπίδα ότι η χρονιά που έρχεται θα μας γεμίσει γλυκές στιγμές σαν...σοκολάτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!