Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Granny stripes

Η αλλιώς, κάτι εύκολο για κάτι τόσο εντυπωσιακό! Μία καλή φίλη μου ζήτησε τις οδηγίες (ξέρεις εσύ!) και σκέφτηκα να τις ανεβάσω και εδώ για τις φίλες πλέκτριες.


 Είναι πάρα πολύ εύκολο. Μόλις κάνετε τις δύο πρώτες σειρές, πιστέψτε με δεν θα ξαναδείτε τις οδηγίες. Και σας το λέω εγώ που αν δεν έχω δίπλα μου το σκονάκι δεν μπορώ!

Θυμίζουν έντονα τα λατρεμένα granny squares, κυρίως λόγω της πλέξης, αλλά και των άπειρων χρωματικών συνδυασμών που μπορείτε να κάνετε!


Να πω πως το σχέδιο ανήκει στη γνωστή πιστεύω Lucy από το λατρεμένο blog Attic24. Όσοι δεν το ξέρετε σπεύσατε. Και να μην έχετε ιδέα από βελονάκι θα σας εμπνεύσει να το κάνετε. Ήταν το πρώτο blog που βρήκα όταν έμαθα να πλέκω και με ενέπνευσε για πολλά πράγματα. Θα εντυπωσιαστείτε από τις κουβέρτες αλλά και τα καταπληκτικά mandala, που έχω καταγεμίσει το σπίτι μου!


Λοιπόν πάμε για τις οδηγίες!
Χρησιμοποίησα το εξαιρετικό Stulecraft Special DK.

Οι θηλιές πρέπει να είναι πολλαπλάσιες του 3 συν ακόμα 2.

Ας κάνουμε ένα δείγμα όπως λέει και η Lucy. 
Με βελονάκι Νο.4 κάνουμε 20 θηλιές.

-Κάνουμε 1 dc στη δεύτερη θηλιά από το βελονάκι και σε κάθε μία θηλιά μέχρι το τέλος της αλυσίδας.. Γυρίζουμε.
-Αλυσίδα με 3 θηλιές. Κάνουμε 1 dc στην πρώτη θηλιά. *Αφήνουμε 2 θηλιές, 3 dc στην επόμενη θηλιά*. Επαναλαμβάνουμε από * έως * μέχρι να μας μείνουν 3 θηλιές. Αφήνουμε τις δύο πρώτες και κάνουμε στην τελευταία 2 dc.Γυρίζουμε. Τώρα θα δουλέψουμε στα κενά μεταξύ των 3 dc.
-Αλυσίδα με 3 θηλιές. 3 dc στο πρώτο κενό και στο κάθε κενό μέχρι το τέλος της σειράς. 
1 dc στην τρίτη θηλιά της αλυσίδας που κάναμε στην αρχή της προηγούμενη σειράς. Κλείνουμε.
-Με ένα άλλο χρώμα κάνουμε 3 θηλιές και 1 dc στο ίδιο σημείο. Κάνουμε από 3 dc σε κάθε κενό αλλά στο τελευταίο κάνουμε 2 dc. Γυρίζουμε.
-Αλυσίδα με 3 θηλιές, και από 3 dc στο κάθε κενό. Στο τέλος της σειράς κάνουμε 1 dc στην τρίτη θηλιά της αλυσίδας της προηγούμενης σειράς. Κλείνουμε.

Επαναλαμβάνουμε τα δύο τελευταία βήματα, δουλεύοντας από δύο σειρές για κάθε καινούριο χρώμα.

Ελπίζω να βγάζει νόημα έτσι όπως γράφω τις οδηγίες. Έμαθα να πλέκω με την ελληνική ορολογία αλλά γρήγορα το γύρισα στην ξενόγλωσση και συγκεκριμένα στην αμερικάνικη, μιας και εκεί βρίσκω σχέδια που μου αρέσουν. Πιστεύω ότι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος παρ' όλα αυτά ρωτήστε με για ότι θέλετε!

10 σχόλια:

  1. Νίκη το είχα ξεκινήσει το βελονάκι λίγο πρίν μάθω ότι είμαι έγκυος. Τον πρώτο καιρό πήγαινα πολύ καλά, μετά κάπου το παράτησα. Λες να το ξαναδοκιμάσω τώρα που βγαίνω σε άδεια τοκετού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και εγώ κάπως έτσι. Ή που θα πλέκω συνέχεια ή που θα ξεχάδω και τις πιο βασικές βελονιές...λέμε τώρα. Πάντως είναι καλή ευκαιρία τώρα!!Αλλιώς ότι θες εδώ είμαστε χιχι!!

      Διαγραφή
  2. αγαπημένο το βελονάκι!
    τόσο χαλαρωτικό και δημιουργικό
    ευχαριστούμε για το σχέδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι είναι ψυχοθεραπεία! Βάζεις σε τάξη τις σκέψεις σου. Ας μην επεκταθώ γιατί θα με περάσετε για φρικιό. Τα εύσημα στη Lucy που μας γεμίζει έμπνευση!!

      Διαγραφή
  3. Πω πω Νίκη με ξεσήκωσες! Έπλεκα μικρή με βελόνες (μου είχε μάθει η γιαγιά μου), αλλά με βελονάκι δεν έχω πλέξει ποτέ! Βέβαια και τώρα που το λέω δεν θυμάμαι τίποτα! Μήπως πρέπει να το αρχίσω σιγά σιγά; Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μικρή μου είχε μαθει η γιαγιά μου και τα δύο, αλλά τα ξέχασα. Ποτέ δεν είναι αργά. Θα μου δώσεις μεγάλη χαρά αν εμπνευστείς απκ εμένα για να μάθεις!!

      Διαγραφή
  4. Νίκη μου γίνεται πολύ ωραία η κουβέρτα. Τελειώνει σιγά σιγά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ τι τέλεια κουβέρτα...μπράβο ρε Νίκη!!!Και εμένα μου αρέσουν όλα αυτά αλλά δυστυχώς δεν ξέρω να πλέκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!